Despre Mia’s Children
Mia’s Children este o organizaţie non-profit licențiată și acreditată în România, la baza căreia stă un Vis: Visul de a salva copiii și tinerii din Bucureşti și din zonele limitrofe care au resurse limitate, sunt neglijați, abandonați sau abuzați. Visul de a oferi acestora un mediu iubitor şi încurajator. Visul de a-i vedea devenind membri fericiţi şi sănătoşi ai societăţii româneşti, din punct de vedere fizic, emoţional şi spiritual. Scopul asociației este să ajute copiii și tinerii să crească și să trăiască vieți mai bune, departe de sărăcie, abuz, prostituție, abandon școlar, droguri. La Mia’s Children, copiii au parte de educație, consiliere, cursuri de artă, canto, creație literară, teatru, activități sportive și multe altele. La Mia’s Children se depun eforturi pentru păstrarea unei relații vii între copii și familiile lor.
Crezul nostru
Cred cu putere că orice copil poartă în ființa lui o comoară. Este datoria noastră să o descoperim, iar prin forța dragostei și măiestria șlefuitorului să o facem să vibreze întinzându-și aripile în fața umanității. Fiecare copil crescut de noi este o dovadă vie a comorilor aflate și hărăzite, dăruite societății. Toate acestea mă fac fericită și recunoscătoare că alături de oameni minunați am putut să dăruim speranța multor copii și tineri. Orice vis poate fi împlinit prin pasiune, muncă și voință cu ajutorul atâtor oameni de valoare care înteleg, cred în visul nostru și acționează. În continuarea afirmațiilor mele vă invit să descoperiți această bucurie inegalabilă, fiind parte din minunea ce poate veni prin schimbarea unei vieți. Mia Scarlat (Fondator)
Este povestea noastră, o poveste care a început în 1998, o poveste deopotrivă dramatică și înălțătoare.
O poveste cu copii neajutorați și cu eroi care oferă ajutorul.
Mia’s Children a fost fondată în 1998, USA, de Mia Scarlat în cooperare cu familia Castle, ca o organizație umanitară, creată pentru a ajuta copiii aflați în dificultate să îşi construiască vieţi mai bune, departe de sărăcie, abuzuri, prostituţie, abandon şi droguri în România.
Asociația Mia’s Children a luat ființă ca o entitate juridică română în anul 2001, înregistrată cu PJ nr. 44/2001, actualmente, odată cu schimbarea domiciliului în județul Ilfov având PJ24/2014.
Mia’s Children oferă zilnic tutorat şi îngrijire, consiliere, în derularea unor activităţi instructiv- educative, artistice, sportive, de creație și socializare unui număr de 35 – 40 de copii și tineri proveniți din medii sociale defavorizate, aflați în situație de risc social major.
Copiii în creştere au nevoie de mult mai mult decât de educaţie
Înainte să fie incluși în programele Asociației Mia’s Children, copiii trăiau în medii sărace, unii nu frecventau școala sau aveau foarte multe absențe. Acești copii provin din locuri unde nu puteau să-și pregătească temele, nu au bani pentru hrană, rechizite, cărţi, îmbrăcăminte și transport la școală. Trăiau într-un mediu familial tensionat, în majoritate monoparental, fiind discriminați pe considerente etnice și sociale.
Pentru că legea din România cere existenţa unui certificat de naştere pentru a intra la şcoală, o parte dintre copii nu au avut acte de identitate, pentru că s-au născut în afara unui spital. Pentru acești copii, Asociația a reușit să întocmească documente legale, iar copiii să poată intra în drepturile ce li se cuvin.
Copiii în creştere au nevoie de mult mai mult decât de educaţie
Mia’s Children oferă copiilor toate condițiile urmării cursurilor din sistemul de învățământ, face demersurile legale pentru obținerea de certificate de naştere. Fiecare copil este ajutat prin tutorat, iar pentru acei copii care încă nu se pot duce la şcoală Mia’s Children le asigură lecţii private, astfel încât să aibă suficiente cunoștințe, priceperi și deprinderi pentru integrarea cu succes în școală.
Mia’s Children oferă zilnic consiliere, pregătirea temelor, cunoștințe de operare PC, lecţii de pictură, muzică, sport, excursii, scris, limbi străine şi teatru etc.
Aceste activităţi îi ajută pe copii să se dezvolte, să creeze, să înveţe să se respecte și să fie uniți.
Informații Contact Mia’s Children
Adresă: | Str. Drumul Bacriului nr. 44C | |
Telefon: | 0726.772.282 | |
Email: | mia.scarlat@mias-children.ro | |
voluntar@mias-children.ro | ||
office@mias-children.ro | ||
Site: | www.mias-children.ro |
Hartă Google
Foto Mia’s Children
Donează
BANCA TRANSILVANIA (suc. Militari), BUCUREȘTI
COD SWIFT BTRLRO22 BB1
Cont LEI
RO67 BTRL RONC RT0P 6378 9503
Cont USD
RO49 BTRL USDC RT0P 6378 9501
Cont EUR
RO09 BTRL EURC RT0P 6378 9501
Prieteni Mia’s Children
Voluntarii noștri, prieteni dragi. Vă mulțumim!
- Lucian și Elena Zmaranda
- Mirea Camelia
- Ovidiu Hagima
- Mirela Zivari
- Viorica Vlădescu
- Andreea Nasser
- Ina Petrescu
- Mariu Gagea
- Izabel Gavrilă
- Sorina Dracea
- Radu Solomon
- Cristian Tapliuc
- Constanța Grigoriu
- Aurelia Vlăsceanu
- Laura Furdui
- Neacșu Marin
- Robert Irod
- Marinela și Madalina Ene
- Adriana Moima
- Adriana Cazanaru
- Doana Venita
- Ioan Cosofret
- Alina și Daniel Papa
- Radu și Doinița Roman
- Maria Ionescu
- Klintensiv
Redirecționează 3.5%
Alege să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit aferent anului 2020 către Mia’s Children și ajută să crească într-un mediu sănătos și să viseze la un viitor mai bun
Mia’s Children desfăşoară campania de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2020) pentru colectarea de fonduri necesare celor 40 de copii din centrul Mia’s Children.
Respinși de familie și comunitate datorită unor contexte de viață dureroase sau datorită unor concepții discriminatorii, acești copii au nevoie de educație și de un mediu protector care să le ofere un viitor sigur.
Cei 40 de beneficiari direcți ai programului sunt copii și tineri începând de la 1 an și până la terminarea unei forme de învățământ care să le permită obținerea unei diplome recunoscute în UE. Sunt copii și tineri aflați în situații de risc social și uman, copii de romi discriminați prin natura statutului social de societate, la care se adaugă familiile lor defavorizate.
Fiecare copil și tânăr inclus în program beneficiază de drepturi egale, stabilite că urmare a anchetei sociale și a identificării nevoilor sale reale cu ajutorul unui asistent social autorizat și, acolo unde este nevoie, cu ajutorul unui avocat.
Copiii care sunt incluși în centrul social Mia’s Children, Str. Drumul Bacriului nr. 44C, sat Roșu, com. Chiajna, beneficiază de toate programele Asociației.
ÎN NUMELE TUTUROR COPIILOR DE LA MIA’S CHILDREN CE VOR BENEFICIA DE ACEST AJUTOR CARE LE VA DA PUTEREA SĂ SPERE LA UN VIITOR SIGUR, VĂ MULȚUMIM!
CUM REDIRECŢIONEZI 3.5% DIN IMPOZITUL PE VENIT? ÎN DOI PAŞI UŞORI!
Pasul 1
Dacă în 2020 ai avut venituri numai din salarii DESCARCĂ FORMULARUL 230 tiparește-l la imprimantă în două exemplare și completează-l.
Nota 1: Acest formular nu poate fi vizualizat în browser. Instituția ANAF a implementat din anul 2020 semnatura digitală în formularele de acest tip.
Formularul trebuie descărcat și completat pentru a putea fi semnat digital și transmis către ANAF.
Nota 2: Asociația Mia’s Children este un ONG acreditat de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și prin OUG 25/2018 este îndreptățit să aibă acces la 3,5% din impozitul pe venit direcționat de persoanele fizice.
Pasul 2
Trimite un exemplar din formular la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2021: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire). Păstrează celălalt exemplar.
Precizări:
1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 3.5%, banii rămân statului.
2. Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.
3. Dacă doreşti să ajuti aceşti copii şi mai mult, ai puterea să o faci! Poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Voluntarii noștri vor veni la sediul tău și vor prelua formularele, iar ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente. Ne poţi contacta la numărul de telefon 0726772282 sau ne poți scrie pe adresa de mail mia.scarlat@mias-children.ro.
4. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru creșterea și susţinerea acestor copii ce au nevoie de ajutor.
5. Data limită pentru depunerea formularelor este 25 mai 2021.
Completând formularul de redirecţionare a 3.5% din impozitul pe venit către Mia’s Children, fiecare din noi poate fi unul dintre acei oameni care ajută la susținerea prezentului și salvarea viitorului acestor copii.